Nieuws en verhalen

Winnaar Minder Hinder challenge: Sappi perineum

Met 90.400 punten was Sappi perineum de winnaar van de Minder Hinder Challenge.
Een mooie prestatie! 


 

John, teamleider van Sappi perineum over deelname aan Samen inBeweging: 'Toen ik zag dat we bijna door een ander team werden ingehaald met de punten, ben ik in de fietsenstalling gaan staan om meer teamleden te werven.’ 

Voor Ruud geeft de app hem nét dat extra zetje: ‘Normaal liet ik mijn fiets thuis als het regende, maar door de app en de bonuspunten met slecht weer ga ik nu zélfs met slecht weer op de fiets naar het werk.’ 

Teamlid Tom gooide het roer helemaal om tijdens het programma: ‘De auto stond al een tijdje stil, dus besloot ik de auto te verkopen. Nu fiets ik elke dag naar mijn werk.’

 

Namens het programma Zuid-Limburg inBeweging van harte gefeliciteerd met de winst!

 

---

Winnaar Voorjaarschallenge: Ericsson1!

Gefeliciteerd! Team Ericsson1 is met 84.250 punten op de eerste plek geëindigd van de Samen inBeweging Voorjaarschallenge! Een topprestatie, want er hebben maar liefst 114 teams meegedaan aan deze challenge.

Op maandag 19 juni hebben we de felbegeerde bokaal uitgereikt én was er taart voor het hele team! Het team is erg enthousiast over de Samen inBeweging challenges. 

Sandra: “Als ploegleider Peter zag dat ik een dag niet had gefietst, kreeg ik direct een mailtje van hem met de vraag waarom ik niet had gefietst!”

Teamleider Peter: “Ik heb het aantal punten van het team dat op de tweede plaats stond goed in de gaten gehouden. In de laatste week heb ik zelfs nog een extra mailtje naar mijn teamleden gestuurd, om ervoor te zorgen dat we nog voldoende ritten maakten om de eerste plaats te behouden. Bij de vorige Samen inBeweging zakten we namelijk in de laatste week net een paar plaatsen naar beneden in de ranking, dat ging ons geen tweede keer gebeuren!”

Marloes is overgestapt naar de fiets dankzij het programma: “Het fietsen is echt fijner dan reizen met de auto, zelfs als het regent!”

Wilt u ook meedoen aan Samen inBeweging en extra credits verdienen per gemaakte rit? Meld u dan deze week nog aan voor de nieuwe “Minder Hinder Challenge”. Ga hiervoor naar de app en kies onder inBeweging het tabblad ‘team’.
Meer informatie over deze nieuwe challenge? Kijk snel op: http://zuid-limburg.inbeweging.eu/minder-hinder

 

---

Winnaar Winterchallenge: Team Soos!  

 De winnaar van de Samen inBeweging Winterchallenge is bekend! 
Team Soos heeft de allereerste Samen inBeweging challenge gewonnen.

Ze hebben maar liefst 80.250 punten bij elkaar gespaard. De elf teamleden van Team Soos hebben naar eigen zeggen hard gestreden voor deze nummer 1-positie! 

 

 

Danny: “Het fietsen bevalt goed, eerder hadden we twee auto's thuis, nu nog maar één”
Peter: “Als er een dag geen punten waren binnengehaald, kwam Harry gelijk naar ons toe om te vragen hoe dat kwam”
Harry (ploegleider): “Als ploegleider hield ik constant de punten in de gaten. Vooral met de carnavalsweek waarin iedereen vrij was heb ik goed ingecalculeerd of we voldoende punten hadden om de nummer 1-positie te behouden”

Wilt u meedoen aan de volgende Samen inBeweging
en extra credits verdienen per gemaakte fietsrit-, OV-, of P+R-rit? Dat kan!
Ga naar onze Samen inBeweging-pagina en kijk hoe u uw team kunt samenstellen.

 

---

Start nieuw onderdeel beloningsprogramma; minder files op Maasbruggen in Maastricht
Kom in Beweging: slimme automobilisten gezocht


‘Zuid-Limburg inBeweging’ is het beloningsprogramma waarbij forenzen worden beloond met punten en credits als ze tijdens de spits vaker de auto laten staan. Door over te stappen op fiets, e-bike, OV of parkeren op een P+R kunnen zij sparen voor cadeaus of geld ter waarde van maximaal € 240,-.

Deelnemers gebruiken hiervoor de app TimesUpp, de slimme reis-assistent. Het programma ging voor de zomer al van start voor medewerkers van aangesloten werkgevers van Maastricht Bereikbaar en is nu ook beschikbaar voor automobilisten die regelmatig tijdens de spits de Kennedybrug of Noorderbrug passeren. Door hun kenteken in te vullen op Kom.inbeweging.eu kunnen forenzen checken of ze in aanmerking komen voor deelname.

‘Zuid-Limburg inBeweging’ is één van de projecten op initiatief van Maastricht Bereikbaar, die gericht is op de bereikbaarheid van Maastricht en Zuid-Limburg. Momenteel voert Maastricht Bereikbaar een verkeersonderzoek uit. Dat betekent dat tot en met 5 februari 2017 (met een mogelijke verlenging van vier weken), tijdens de spits kentekens geregistreerd worden op de Noorderbrug en Kennedybrug.

Automobilisten kijken of zij mee kunnen doen aan het beloningsprogramma door hun kenteken te registreren op de website kom.inbeweging.eu. Daarna krijgen zij bericht of meedoen mogelijk is of niet. Op de website www.maastrichtbereikbaar.nl/verkeersonderzoek is meer informatie te vinden over het onderzoek dat wordt uitgevoerd.

Bekijk de video: fietser versus auto!

 

---

 

Nieuwe techniek Zuid-Limburg inBeweging!

Innovatief nieuws! Zuid-Limburg inBeweging test momenteel een nieuwe techniek, waarmee we naast fietsritten, ook OV-ritten en ritten via een P+R (Maastricht Noord of Bunde) kunnen meten. De techniek om reizen met het OV of via een P+R te kunnen meten is nieuw in Nederland! In deze laatste testfase hopen wij deze nieuwe techniek samen met onze deelnemers te optimaliseren.

Deelnemers van Zuid-Limburg inBeweging kunnen feedback geven over hun gemaakte ritten via de nieuwe rapporteer-button in de app, of via de customer support (085-2500104).
 

 

Zuid-Limburg inBeweging heeft regelmatig nieuws en is regelmatig in het nieuws. Die items verzamelen we hier. Daarnaast zijn we ook benieuwd naar fiets- of andere verhalen van onze deelnemers: anekdotes, fietskampioenschappen op het werk, de mooiste routes, lachend de file voorbij en de gezondste lijven. Heeft u een interessant verhaal dat u wilt delen?
Laat het ons weten.